Előfizetői tartalom

Eshettünk volna nagyobbat is, örömre semmi ok

Portfolio
Lokális minimum közelébe estek az európai indexek, amerikai társaik pedig igen nagy eséssel kezdték a kereskedést. A növekedési és adósságfélelmek állnak az eladások hátterében, melynek hatására az OTP ma 3000 forint alatt zárt több mint két éves mélységben. Fontosabb részletek A Fed tegnap bejelentette, hogy lépni fog a gazdaság élénkítése érdekében, az amerikai tõzsdeindexek mégis lefelé vették az irányt. Vannak, akik a borús kilátások, és vannak akik az újabb állampapír-vásárlási program elmaradása miatt csalódtak. A kereskedés utolsó fél órájában olyannyira elromlott a hangulat, hogy a vezetõ amerikai tõzsdeindexek mindegyike 2 százalék feletti mínuszban zárta a napot. Ma reggel az ázsiai tõzsdéken is jelentõsebb eséseket lehetett látni, a Nikkei 2,1%-kal, a Hang Seng pedig csaknem 5%-kal került lejjebb. Az európai tõzsdéken és a hazai börzén is komoly esés bontakozott ki, az irányadó európai indexek 4-5%-ot zuhantak. Az OTP 3000 forint alatt zárt, ami több mint két éves mélypontnak számít. Az amerikai részvénypiacon tovább tart az eladói nyomás, a növekedési és adósságfélelmek egyaránt negatív irányba hatnak.

2011. szeptember 22. 22:09 Megosztás Lehetett volna rosszabb is, de így is elég szörnyű a kép Bár nap közben új mélypontra lökték a Dow Jones indexet (az S&P 500 még a lokális minimumszintek felett jár), nap végére sikerült az augusztus 10-ei zárómélypont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés