Előfizetői tartalom

Draskovics a kettős állampolgárságról: változás az államháztartás helyzetében

Portfolio
Draskovics Tibor a vasárnap megrendezésre kerülő népszavazással kapcsolatban elmondta, hogy amennyiben a kettős állampolgárság kérdésében az igen szavazatok kerülnek többségbe (és érvényes lesz a voksolás), úgy az az államháztartás helyzetében érdemi változásokat eredményezhet, mely azzal a következménnyel járhat, hogy romlik az államháztartás egyenlege. Ennek nyomán nehezebbé válhat az euró bevezetéséhez szükséges kritériumok kitűzött időpontra való teljesíthetősége is.

A pénzügyminiszter elmondta, hogy bár a kettős állampolgárság esetleges elfogadásának költségvetési vonzatairól készített becsléseknél sok a bizonytalansági tényező, de azok egyértelműen az államháztartási egyenleg romlását vetítik előre, a gazdasági pálya kedvezőtlen irányba módosulna. A pénzügyminiszter elmondta, hogy "várhatóan lennének plusszok és mínuszok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés