Előfizetői tartalom

GDP előzetes

Portfolio
Igen izgalmasnak igérkezik a holnap délelőtt, ugyanis a KSH 9:00-kor publikálja a talán leginkább figyelemmel követett makromutatót, a GDP-t. Az első negyedévben a gazdaság 4.4%-kal nőtt. A második negyedévre az elemzők a Napi Gazdaság legutóbbi felmérése szerint 4.1-4.2% körüli értéket várnak. Az elemzők igen bizonytalanok, a prognózisok igen széles sávon belül helyezkednek el. Érdemes megemlíteni, hogy a Reuters legutóbbi augusztusi felmérésében a konszenzus még 4.4% körül alakult.

A KSH holnap kínálati oldali becslést ad a GDP bővülésére. A felülvizsgálat során aztán ez kiegészül a felhasználás oldali adatokkal is. Ha a kínálati oldal néhány elemét vesszük figyelembe, akkor látható, hogy míg az első negyedévben az ipari termelés 11% feletti ütemben bővült az előző év azonos időszakához képest, addig a második negyedévben az átlagos növekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés