Előfizetői tartalom

Eredmények: stabilizáció a MOL kivételével - Portfolio.hu EPS konszenzus

Portfolio
Hosszú idő után minimális javulás fedezhető fel a BÉT vezető társaságainak fundamentumaiban. Már amennyiben a 2001-re előre jelzett profitok háromnegyedéve tartó csökkenésének megállását annak tekinthetjük (MOL nélkül). A 14 brókercég hozzájárulásával elkészült legfrissebb konszenzus szerint a piaci szereplők 13.5%-os profit növekedést várnak az idei évre, míg 11.5%-ot 2002-re nominálisan (mely reálértéken a profit dinamika mérsékelt növekedését adja). Egy szomorú tendencia élesen körvonalazódik, a piacon maradt, elemzést fenntartó brókercégeknél is erősen csökkent az elemzéssel lefedett vállalatok száma.

A tradícióknak megfelelően a második negyedéves gyorsjelentések megjelenését követőn frissítettük EPS előrejelzéseket tartalmazó felmérésünket. Ezúttal 14 brókercég járult hozzá a piaci konszenzus kialakításához: Buda-Cash, CA-IB, Cashline, Concorde, CIB, CSFB, Erste, IE-New York, MKB, Nomura, OTP, RSI, Takarék, UBS Warburg. Elsőként a BUX súlyozással számított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés