Előfizetői tartalom

Katonai akcióra számít az olajpiac, emelkedő árak

Portfolio
Második napja emelkedik az olajár a nemzetközi árupiacokon. Az árszint növekedése két okkal magyarázható: a piaci szereplők szerint hamarosan megindulhat a tálibok elleni támadás, mely az egész iszlám világot érintve jelentős bizonytalanságot kelt a kínálati oldal alakulása kapcsán. A másik az OPEC legutóbbi bejelentése, miszerint a hét végére rendkívüli értekezletet hívnak össze, ahol várhatóan kvótacsökkentésre szánják el magukat a kartel vezetői.

Az amerikai és brit diplomácia több vezetője is látogatást tett a Közel-Keleten, ahol az iszlám világgal tárgyalnak, puhatolóznak, hogy egy esetleges támadáshoz ki adna segítséget, illetve igyekeznek biztosítani magukat egy esetleges összefüggő iszlám ellenblokk kialakulása ellen. A legfrissebb hírek szerint a talibánok utolsó szövetségesének számító Pakisztán vezetői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés