Előfizetői tartalom

Enyhe élénkülés a külkereskedelemben

Portfolio
Az előző hónapokhoz képest jelentősen nőtt a külkereskedelmi mérleg hiánya (, ennek ellenére így is jóval elmaradt a tavaly októberitől. A deficit dollárban 306 m volt, euróban számítva megközelítette a 340 m eurót. Az export és az import növekedési dinamikája az előző hónaphoz képest kedvezőbben alakult. Ha a változásokat euróban tekintjük, akkor az import az előző év azonos időszakához képest kismértékben, 2%-kal visszaesett a szeptemberi 5%-os csökkenés után, míg az exportnál 5% körüli volt a növekedés a szeptemberi 1% után. A dollárértékek valamivel magasabb dinamikát mutatnak.

2001 első tíz hónapjában a kivitel volumene 10%-kal bővült a behozatal ugyanezen időszakban volumenben 6%-kal nőtt. A közös európai pénzben mért kivitel az első 10 hónapban 27,870 millió, míg a behozatal 30,900 millió euró volt, s ezáltal 3,030 millió euró hiány keletkezett. A külkereskedelmi termékforgalom devizaszerkezetét vizsgálva az árumozgások értékének közel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés