Előfizetői tartalom

2002-ben rekord profitnövekedés Magyarországon?

Portfolio
Hagyományainkhoz híven egy negyedév elteltével ismételten elvégeztük az eredmény előrejelzések aktualizálását. A 2001-re vonatkozó EPS várakozások alapján az idei átlagos profit növekedés az elmúlt három hónapban 4.3%ponttal 9.2%-ra csökkent (MOL nélküli BUX súlyozású átlagolással). Az idei év egyértelmű nyertese az OTP, melynek a profit előrejelzése az elmúlt 15 hónapban töretlenül emelkedett. Az optimizmus ismételten a jövőbe vetett hitben jelentkezik, a reálértéken számított 2002-es profit növekedés az elmúlt 4 év legmagasabb értékét érheti el. A MOL nélkül számított, inflációtól megtisztított profit növekedés 5.7% lehet a jövő évben.

A Portfolio.hu által számított konszenzus 14 brókerház elemzőinek becsléseit dolgozza fel, kizárólag decemberben közölt előrejelzéseket tartalmaz, korábbi várakozásokat nem. 2001 a magyar piacon is a csalódások éveként vonulhat be a történelem könyvekbe. Az előrejelzések negatív trendje, a profit várakozások folyamatos csökkentése egy-két ritka kivételtől eltekintve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés