Előfizetői tartalom

Richter: a legoptimistább várakozásnak megfelelően

Portfolio
Parádés kezdetet ad a Richter negyedik negyedéves beszámolója a gyorsjelentés szezonnak. A némi csalódást okozó harmadik negyedévet követően ismételten tökéletes teljesítménnyel áll a társaság a befektetők elé; a 7.6 mrd Ft-os adózott eredmény a legoptimistább elemzői várakozást igazolta és 24%-kal haladja meg a piaci konszenzust. A kitűnő eredményt a következő tényezők magyarázzák: (1) erőteljes árbevétel növekedés a stratégiailag fontos nőgyógyászati készítményekben és hatóanyagokban, (2) a FÁK export konszolidációja az átmeneti gyengülést követően, (3) a fejlett piacokra irányuló export megugrása, (4) a fedezeti ügyleteken elért nyereség. A jövő vonatkozásában kedvező, hogy a Richter Barr-Duramed amerikai partnere részére az idei évben három új termékhez is hatóanyag beszállítási szerződést írt alá. Bár Oroszország 10%-os ÁFÁ-t vezetett be a gyógyszerkészítményekre, az intézkedés várhatóan semlegesen érinti a Richter forgalmát.

Az árfolyam tekintetében pozitív reakcióra számítunk a múlt hét végi erőteljes emelkedés ellenére is. A társaság impresszív teljesítménye minden bizonnyal növelni fogja a 2002-re vonatkozó EPS konszenzust. Írásunk végén bemutatásra kerül a Richter részvények árazásának története, melynek alapján arra következtetünk, hogy az árfolyam további 20-25%-os emelkedése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés