Előfizetői tartalom

Támadások kereszttüzében a GE

Portfolio
Az Enron botrány utórezgéseiként erőteljes támadások érik elemzői oldalról a világ legnagyobb tőzsdei kapitalizációjával rendelkező társaságát, a General Electric-et. A kritikák szerint a konglomerátum tevékenységéről adott negyedéves beszámolók nem teszik lehetővé a tevékenység tényleges minősítését. A General Electric beszámolóiban 7 üzletágra és a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó GE Capital-ra bontva tájékoztatja a befektetőket az árbevétel és az üzemi eredmény alakulásáról. Mind a 8 beszámolási egység önmagában egy multinacionális vállalat méreteit éri el.

A kritikák döntő része a GE esetében is a folyamatos akvizíciókról nyújtott nem kielégítő tájékoztatást érik. Mind a legendás Jack Welch, mind az utódja Immelt kétszámjegyű növekedés fenntartását megcélozva gyakorlatilag havi rendszerességgel akvirál(t) cégeket. 2002 elején a GE Capital a DaimlerChrysler pénzügyi szolgáltatásait nyújtó egyik leányvállalatát vásárolta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés