Előfizetői tartalom

Januárban kifizették az MFB 36 mrd Ft-os támogatását

Portfolio
Az államháztartás hiánya 75.3 mrd Ft-ot tett ki januárban, ami az éves elõirányzat 14.9%-a. Ez az idõarányos résznél 3%ponttal magasabb. A központi költségvetés hiánya a tavaly januárit jóval meghaladta, a deficit 59.3 mrd Ft lett. A jelentõs megugrás mögött az MFB-nek teljesített jelentõs kifizetés áll, mely 36 mrd Ft-ot tett ki.

Az elkülönített állami pénzalapok egyenlege +1.5 mrd Ft-ot mutatot januárban, míg a társadalombiztosítási alapok egyenlege -17.5 mrd Ft-ot tett ki. A költségvetés bevételi tételei között a tavaly januárihoz képest említhető elmaradása volt a vám- és import befizetések, valamint az ÁFA bevételek tekintetében. A kiadások között a tavalyihoz képest jelentõsen növekedtek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés