Előfizetői tartalom

Hypovereinsbank: előrelépés

Portfolio
Hosszabb idő után előszőr tudott felmutatni várakozásoknál kedvezőbb teljesítményt, a német Hypovereinsbank (HVB). A társaság tavaly 2.3%-kal bővülő nettó kamatbevétel és 35%-kal csökkenő üzemi eredmény mellett ugyancsak 35%-kal csökkenő adózott eredményről számolt be 2001-re vonatkozóan. A tavalyi eredményt alapvetően meghatározták a kedvezőtlen külső folyamatok. Az árfolyam a kezdeti közel 4%-os emelkedésből 2.4%-os emelkedésig mérséklődött. Az osztalék mértéke nem változik.

A HVB elnöke, Dr. Albrecht Schmidt a tavalyi eredményeket jó kiindulási alapként értékelte egy kedvező 2002-es gazdálkodáshoz. Az igazgatóság a tavalyi értékkel megegyezően 0.85 euró részvényenkénti osztalék kifizetését javasolja. Schmidt szerint igen komoly kihívások elé állított a bankot 2001-ben a részvénypiacok hanyatlása, a globális gazdasági növekedés megtörése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés