Előfizetői tartalom

Két hét zuhanás elég volt

Portfolio
Bár a kereskedés megindulása után a negatív tartományba került a pesti tőzsde indexe, a BUX, a nap végére 1%-os pluszban tudott zárni az indikátor elsősorban az OTP és a Richter erősödésének köszönhetően. Az index csaknem két hetes csökkenés után így végre növekedni tudott. A börze forgalma ma már elmaradt az előző két napi volumentől, az üzletkötések össz értéke 6.1 mrd Ft lett.

Fordulat következett be az OTP árfolyamában, a bankpapírok 1 Ft-ral zártak 2,300 Ft felett, ami 1.6%-os árfolyam növekedést jelent. Pozitívum, hogy növekedés jelentős forgalom mellett jött létre, az részvények forgalma több mint 2.1 mrd Ft lett a kereskedés végére. 2.5%-ot izmosodott a Richter is, a legnagyobb hazai gyógyszergyártó részvényei 16,550 Ft-on fejezték be a napot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés