Előfizetői tartalom

Májusi tőzsdei forgalmi rangsor: újra élen az Erste!

Portfolio
A májusi BÉT forgalmi adatok legnagyobb pozitívuma egyértelműen az, hogy április után májusban is sikerült a még állva maradt BÉT tagoknak a tavalyi szintnél magasabb forgalmat elérni! A koncentráció májusban is folytatódott, ezúttal már nem is a top 10, hanem inkább a top 3 brókercég szintjén. A Concorde-CA-IB-Erste trió májusban is a piaci forgalom több mint felét adta. A tavalyi év nyertese, az Erste idén először szerezte meg az első helyet a havi forgalmi adatok szintjén, az év egészét tekintve azonban a Concorde továbbra is őrzi első helyét.

Bár a 276 mrd Ft-os májusi piaci forgalom csupán 1%-kal haladja meg a tavalyi hasonló időszak szintjét, a piaci fejlemények egyértelműen arra utalnak, hogy a BÉT elérte a gödör alját. Reméljük, hogy innen már csak felfelé vezethet az út...Óvatosságra intő jel lehet, hogy május hagyományosan erősebb forgalmú hónapnak számít áprilisnál, míg ezúttal ez nem így volt. Persze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés