Előfizetői tartalom

40%-os eséllyel visszatér a recesszió - újabb kamatvágás

Portfolio
A Morgan Stanley vezető közgazdászának, Stephen Roachnak a véleménye szerint 40%-os valószínűséggel visszatér a recesszió az amerikai gazdaságba valamikor az év második felében. (Mint emlékezetes a pozitív gazdasági növekedés az idei év első negyedévében jelentkezett ismét.) Amennyiben ismételten csökkeni fog a GDP úgy a FED minden valószínűséggel a újra a kamatvágás eszközéhez nyúl, véli a szakértő.

Roach egy londoni videó konferencián kifejtett véleményét elsősorban a világkereskedelem alacsony szinten történő stagnálására alapozta. A világ kereskedelemi forgalma a korábban előre jelzett 3.2% helyett feltehetően csak 2.9% fog bővülni az idei évben. A Morgan Stanley jelenlegi álláspontja szerint mind 2002-ben, mind 2003-ban 7%-kal fog gyengülni a dollár és egyre nagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés