Előfizetői tartalom

Békesi: hibás pályán a magyar gazdaság

Portfolio
A "magyar gazdaság modell"-jének hibás voltát, fenntarthatatlanságát részletezi Békesi László volt pénzügyminiszter a Magyar Hírlapban. Békesi továbbra is a hatékonyság, illetve a versenyképesség javítását tekinti a legfontosabb feladatnak, véleménye szerint csak az egyensúlyt nem rontó gazdasági pályával lehet tartós növekedést elérni. Ez alapvetően az exportra és a beruházásélénkülésre kell hogy épüljön. A mostani belső kereslet által vezérelt helyzetben a külső és a belső egyensúly romlik, jelentős a latens inflációs nyomás, az antiinflációs politika folyamatosan veszti el hitelességét.

A hazai növekedés motorja az elmúlt negyedévekben egyértelműen a belső felhasználás, ezen belül is jellemzően a lakossági fogyasztás bővülése volt. Enne bővülése a GDP növekedési ütemét is jelentősen meghaladta. Emellett a költségvetési expanzió fokozódott, a beruházások gyors növekedése az állam által finanszírozott infrastrukturális ághoz kapcsolódótt. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés