Előfizetői tartalom

Romló konjunkturális kilátások - csökkent a francia üzleti bizalom

Portfolio
Az európai konjunktúra megakadásának újabb jelét szolgáltatta a ma publikált üzleti bizalmi index Franciaországban. A mutató júliusi értéke 98 pontra csökkent a júniusi 100-ról, ezzel második hónapja történik visszaesés az indexben. A mutató csökkenéséért elsősorban rendelésállományban tapasztalható kedvezőtlen folyamatok voltak felelősek.

A francia konjunktúrában történt megtorpanás nem egyedüli jelenség Európa fejlett részén. Az olasz üzleti bizalom 5 hónapos mélypontra esett, a német gazdasági folyamatok egyik barométerének számító IFO index szintén több hónapja mérséklődik. Az európai gazdaságok többségében a beindult növekedés az export felfutásához kapcsolódott (részben az akkor még jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés