Előfizetői tartalom

Szamba New Yorkban

Portfolio
A Brazília megsegítésére vonatkozó 30 milliárdos IMF csomag megtette a hatását az amerikai piacokra, a befektetők főleg a bankok területén mutattak igen erőteljes vásárlási hajlamot, az emelkedés nem állt meg az USA-ban. Végül is a makroadatokat is kedvezően fogadta a piac, így a lelkesedés csaknem teljes volt, a kiskereskedelem frontjáról érkező negatív hírek (júliusi eladások), illetve a Worldcom ügy további terebélyesedése sem volt képes megakadályozni a lendületet.

Vitamin volt a piacnak, hogy az S&P növelte a portfolióba ajánlott részvények súlyát 55-ről 60%-ra. Szektorszinten csak az arany és a kiskereskedelem mutatott gyengülést, az összes többi esetben jó teljesítményekkel találkozhattunk. A Dow Jones 256 pontot emelkedett (3%), és 8712 ponton fejezte be a napot. A lelkesedés a pénzügyi szektorban volt töretlen, miközben a 30-ból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés