Előfizetői tartalom

A tőkegarantált alapok az európai piac sikertermékei

Portfolio
A befektetési jegyek hazánkban, illetve nemzetközi szinten is a háztartások megtakarításainak mind nagyobb hányadát szívják fel. A befektetői igények egyre diverzifikáltabbak, melynek minden pénzügyi szolgáltató igyekszik minél jobban megfelelni. A K&H Alapkezelő a belga tulajdonos KBC nemzetközi szakértelmét is felhasználva igyekszik kielégíteni a követelményeket és minél több újítással a piacra lépni - hangzott el a K&H Vagyonkezelő és a KBC Vagyonkezelő mai közös tájékoztatóján. A K&H Vagyonkezelő nyíltvégű befektetési alapjainak nettó eszközértéke az idei év eleje óta megduplázódott, a vagyonkezelő jelenleg 64 mrd Ft-ot kezel befektetési alapokban. Ezzel a magyar befektetési alap piac harmadik számú szereplője. A KBC Vagyonkezelő 68 mrd euró felett gazdálkodik.

Nemzetközi trendek a befektetési alapok piacán. A nemzetközi trendeket illetően a befektetési alapok is az egyik leggyorsabban növekvő megtakarítási formák mind Európában, mind az USA-ban. A GDP arányos volumeneket tekintve a befektetési jegyekben tartott megtakarításállomány Európában 51%, az USA-ban 68%. Példaként említve Olaszországban 1990-ben mindössze 3%-a volt az előbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés