Előfizetői tartalom

Eladja az ÁPV a MOL 25%-át, tőzsdére jön az MVM és az FHB!

Portfolio
Az ÁPV Rt. igazgatóságának mai ülése megtárgyalta az állami vagyon privatizálásának koncepcióját, melynek értelmében 2004 végére 320 mrd Ft jelenleg állami kézben lévõ vagyon kerül értékesítésre tõzsdén keresztül, illetve tõzsdén kívül. Tõzsdén keresztüli értékesítést illetõen az FHB és az MVM került nevesítésére. A sajtóközlemény nevesíti a MOL 25%-os állami pakettjének értékesítését - igaz idõkorlát nélkül. A tartós állami tulajdonban maradás alapfeltétele lesz a vagyon növekmény, de legalábbis megtartás. A Dunaferr esetében szakmai befektetõ bevonása szükséges.

Az ÁPV igazgatósági ülést követõ nyilatkozata forradalmian új információt nem tartalmaz, a MOL pakett értékesítésének idõtávja sem került meghatározásra. Idézet az ÁPV Rt. sajtóközleményébõl: "Az új privatizációs program eredményeképpen az állam vállalkozói vagyona 2004 végére 320 mrd Ft-tal csökkenhet, 2006 végére pedig az állam tartós vagyonkezelésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés