Előfizetői tartalom

Kitűnő novemberi kezdés, élen a technológia

Portfolio
Mintha csak az előző hónap gyenge produktumát szerette volna feledtetni, kitűnő teljesítménnyel rukkolt elő a "felkelő Nap országának" meghatározó tőzsdeindexe. A Nikkei a hosszú hétvégét követően pénteki záróértékéhez képest 1.2%-os pluszban, napi minimumán nyitott, majd oldalazó mozgással folyamatosan felfelé kúszott a nap folyamán. A kereskedés utolsó órájában a lélektani 9,000 pontos szint áttörése nem sikerült, a benchmark visszapattant az ellenállásról, így a nap végén a Nikkei 225 2.9%-os növekedés után 8,938 ponton zárt, míg a tőzsde első szekciójának minden részvényét tartalmazó Topix 2.1%-os gyarapodást követően 885 ponton állapodott meg.

A jelentős emelkedés egyértelműen az amerikai piacok előző napokban mutatott szereplésének köszönhető. A technológia meghatározó reprezentánsai vették ki leginkább részüket a növekedésből: a domináns mobilcég, az NTT DoCoMo és az elektronikai óriás, a Sony árfolyama egyaránt felértékelődött. A nap legnagyobb nyertesei a 10%-kal szárnyaló Tokyo Electron, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés