Előfizetői tartalom

Synergon-szárnyalás a parketten

Portfolio
Zárásra visszaesett a lendület az amerikai piacokon tegnap, így a vezető európai börzék enyhe csökkenéssel indították a kereskedést. Mindez a Budapesti Értéktőzsde hivatalos indexének nyitóteljesítményére is hatott, a BUX 0.5%-kal hétfői záróértéke felett kezdett, majd meredek, átmeneti visszaesést követően 40 pontos sávban mozgott a délelőtt folyamán. Azután ebédidőben, mintegy varázsütésre fél óra alatt közel 100 ponttal felértékelődött a benchmark, és megközelítette a 7,500 pontot, áttörnie azonban nem sikerült a szintet. A délután folyamán a hazai tőzsdei barométer a tegnapi záróértékéhez konvergált és végig ott is maradt, így stagnálással 7,443 ponton fejezte be a kereskedést. A forgalom átlagosnak mondható, 5 milliárd Ft összértékben születtek kötések a tőzsdén.

A blue chipek alacsony volatilitás mellett vegyes teljesítményt produkáltak. A legnagyobb, 2 milliárd Ft-ot meghaladó forgalmat az 1.6%-kal 2,186 Ft-ra csökkenő OTP generálta. Csekély mértékben növelte értékét a Matáv és a MOL. A BÉT mai sajtótájékoztatóján kibocsátói emléklapot átvevő telekomvállalat papírjai 783 Ft-on, az olajrészvény 5,050 Ft-on fejezte be szereplését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés