FONTOS Ezt a bankot veheti meg az OTP
 
Előfizetői tartalom

15-25 mrd Ft éves profitot hozhat a MOL-nak az új árszabályozás

Portfolio
A MOL negyedéves gyorsjelentését követően lezajlott elemzői telefon konferencián a társaság vezetői a tervezett új gázárkompenzációs rendszerről is megosztották véleményüket a szakértőkkel. Míró József a Cashline elemzője a telefonkonferencián elhangzott információk alapján 15-25 mrd Ft-ra becsülte azt az éves üzemi profit tömeget, mellyel a MOL gázüzletága működtethető lesz. A telefonkonferencián elhangzottak szerint a kompenzációs rendszer csak átmenetileg működne. Ugyan számos tényező még bizonytalan a tervezett szabályozással kapcsolatban Míró József az új szabályozás elfogadását követően az év végéig 60-70%-os árfolyam emelkedést vár a MOL részvényétől.

A Cashline szakértője által írt elemzés szerint az új gáztörvény tervezetének parlamenti vitája már március végén megkezdődhet, s a 6-8 hetes parlamenti vitát követően májusban elfogadásra kerülhet. Némi kockázatot jelent a törvénykezési folyamatban, hogy a kormány a következő hetekben az EU-csatlakozást jóváhagyó népszavazásra koncentrál. A lakossági gázárkompenzációt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés