Előfizetői tartalom

Száguldó vállalati hitelállomány - mekkora az átlagos amerikai eladósodottság?

Portfolio
A Federal Reserve adatai szerint 2002-ben sem csökkent az amerikai vállalatok hitelállománya, sőt a folyamatosan romló hitelbesorolások ellenére is 1.3%-os növekedés mutatkozik (2001-es 4,840 mrd USD-ről 4,900 mrd USD-re). Az elmúlt 10 év alatt közel megduplázódott a vállalati hitelállomány és rövid távon nincs is jelentős esély a csökkenésre, hiszen a visszafizetés bázisául szolgáló profit növekedési kilátások meglehetősen borúsak.

1993-ban még mindössze 2,500 mrd USD hitelállománnyal rendelkeztek a nem pénzügyi szféra vállalatai. Az elmúlt egy év kedvező fejleményei a vállalati hitelfelvevők számára a kamatszint általános csökkenésében merültek ki, melyek hozzásegítették a vállalatokat az alacsonyabb kamatszint melletti refinanszírozáshoz és az átlagos futamidő meghosszabbításához. Ezen lépések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés