Előfizetői tartalom

Kieső export és fogyasztási import rontja a kereskedelmi mérleget

Portfolio
2003 első két hónapjában az export értéke 1,302 milliárd forintot, míg az importé 1,490 milliárd forintot tett ki - áll a KSH közleményében. A forgalom értéke kivitelben 5%-os, behozatalban pedig 2%os csökkenést mutat a megelőző év azonos időszakához képest. A külkereskedelmi mérleg hiánya 188 milliárd forint, amely 34 milliárd forinttal haladja meg a 2002. év első két hónapjában regisztrált értéket.

Az adatok szerint tovább folytatódik (a januári hónap kivételével) az a 2002 augusztusában elkezdődött tendencia, mely szerint a behozatal változását jelző havi értékindexek magasabbak a kivitelből számítottaknál. A folyamat mögött a KSH szerint egyrészt a termelésüket megszüntető vállalatok forgalomkiesése, és a videojátékok idei exportjának elmaradásához kapcsolható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés