Előfizetői tartalom

Ericsson: stratégiaváltás nélkül

Portfolio
Carl-Henric Svanberg tegnap vette át az Ericsson vezérigazgatói pozícióját a Kurt Hellstroem-től, a drámai negyedik negyedév és több sikertelen reorganizációs kísérlet után távozni kényszerült korábbi vezérigazgatótól. Az iparágon kívülről, a zárkészítő Assa Abloy-tól érkező Svanberg nem kíván stratégiát váltani, a profitabilitás visszaszerzését - elődjéhez hasonlóan - a költség lefaragásoktól várja. Svanberg meg kívánja tartani az Ericsson részesedését a SonyEricsson Mobile-ban.

Svanberg az előzőek értelmében immár a harmadik vezérigazgató, aki közel változatlan stratégia mellett próbálja meg a telekom szektor összeomlása után drámai helyzetbe került Ericssont talpra állítani. Az elmúlt évek egyetlen stratégiai váltása a mobilkészülék gyártás kiszervezése volt 2001 harmadik negyedévében. A kiszervezés után létrejött közös vállalat azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés