Előfizetői tartalom

1.15 dollárnál az euró, történelmi rekord a jennel szemben

Portfolio
Már több mint 1.15 dollárt kell adni egy euróért a devizapiacon. Az árfolyam a tegnap késő esti órákban lépte át először a kritikus szintet, a reggeli kereskedés pedig már szinte végig az 1.15-ös szint felett folyt. A késő délelőtti órákban a kereszt 1.149-ig csökkent. Ezzel párhuzamosan az euró árfolyama történelmi csúcspontra emelkedett a távol keleti devizával szemben. A Bank of Japan feltehetően interveniált a dollárral szemben, a dollár jenárfolyamának emelkedése részben ezzel magyarázható.

A tegnapi kis profit-taking után újabb lendületet kapott az euró. A dollárral szembeni árfolyam újabb 4 éves csúcsra emelkedett, míg a jennel szembeni keresztárfolyam történelmi magasságot ért el. Az euró tovább erősödésében meghatározó lehetett, hogy az EKB tegnap nem csökkentette irányadó kamatait. Bár a piac nem számított kamatvágásra, a monetáris lazítás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés