Előfizetői tartalom

A J&T visszavág - jogi úton a MOL ellen

Portfolio
Nem kellett túl sokat várakozni a J&T bírósági keresetére a hét végi Slovnaft közgyűlést követően. Miután a szlovák pénzügyi csoport nem tudta keresztül vinni akaratát a közgyűlésen, jogi úton támadja meg a részvényesi fórum döntéseit. A nyilvános ajánlati árat tisztességtelenül befolyásoló J&T sajátos közgyűlési matematikával magyarázza a szavazások érvénytelenségét.

A J&T szerint nem a közgyűlésen jelen lévő szavazatoknak az alapszabály szerinti kétharmada lett volna szükséges a döntésekhez, hanem az összes részvényes kétharmadának szavazata - írja a Napi. Mindez természetesen azt feltételezi, hogy a jelen nem lévő részvényesek automatikusan nemmel szavaznak. A J&T természetesen a szavazatok összeszámlálását is szabályszerűtlennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés