Előfizetői tartalom

Drámai változások a hazai gyógyszerpiacon?

Portfolio
A gyógyszerkassza drámaian növekvő hiánya évek óta kritikus pont a magyar egészségügy helyzetén belül, melynek költségvetési kihatásai is számottevőnek tekinthető. A gyógyszerszakmán belül strukturálisan rossznak tartott támogatási rendszer megújítása ezidáig minden évben megbukott egyes szereplők közötti érdekellentétek miatt. Az Innovatív Gyógyszergyártók Szövetségének nyilvánosságra került információi szerint azonban most drasztikus reformot készít elő az OEP: mintegy 1,000 készítmény támogatása csökkenne 45%-kal - derül ki a szövetség által összeállított anyagból. Az Innovatív Gyártók természetesen alternatív javaslattal éltek. Tekintettel arra, hogy politikailag igen szenzitív kérdésről van szó, az elsődlegesen megfogalmazott OEP javaslat a szektor képviselőivel jövőben folytatandó tárgyalások során még változni fog.

Borbély Julianna, az Innovatív Gyógyszergyártók Szövetségének kommunikációs vezetője kérdésünkre elmondta, hogy a fejleményeket az alábbi történeti kontextusban érdemes vizsgálni: 1., az új kormány megalakulása után a 3 éves, gyógyszerár változásra vonatkozó szerződés előírásai nem lettek betartva 2., 7 hónap késéssel történt meg az áremelés 3.,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés