Előfizetői tartalom

Hétfőn lesz nyilvános a WorldCom jelentés - vezérigazgatói felelőség minden idők legnagyobb számviteli csalásában

Portfolio
Hétfőn kerül nyilvánosságra a jogi szakértők által készített WorldCom jelentés, amely minden idők legnagyobb számviteli csalásának a részleteit tárja fel. Az első megszellőztetett információk már megjelentek a Wall Street Journal mai hasábjain, az újság információi szerint a jelentés megállapítja Bernard J. Ebbers volt vezérigazgató felelőségét is.

Mint ismeretes az azóta a nevét MCI-ra (vissza)változtató WorldCom 1999 óta számviteli trükköket alkalmazott, hogy elrejtse 10 milliárd dollárt meghaladó veszteségét. A partner Andersen volt, a részvényesek 180 milliárd dollárt vesztettek elméletileg. A jelentés azt próbálja feltárni, hogy a külső és belső auditorok, az igazgatóság, illetve a kulcsalkalmazottak közül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés