Előfizetői tartalom

Gyógyszerár támogatás: két alternatíva

Portfolio
Az OEP által kidolgozott átmeneti intézkedési csomag szerint választás előtt állnak a gyógyszergyártók a korábban már megismert támogatási limit bevezetésekor. A gyártók választhatnak, 1., az elszámolás a korábbi gyakorlatnak megfelelően folyik, s így a gyógyszerkassza megemelt előirányzatának túllépése esetén utólagosan visszatérítenek az OEP számára vagy 2., az elszámolás 80%-os támogatottsági szint mellett folyik, s utólag kapják meg a 20%-ot amennyiben az adott hónapban nem volt túllépés, vagy arányosított összeget, ha túllépés volt.

Mint ismeretes az OEP által kidolgozott "válságkezelési terv" szerint a szezonalítást is figyelembe véve havi maximális támogatási keretösszegek kerültek megállapításra (20%-kal a tavalyi tényérték felett). Amennyiben ezen összeget is túllépné az aktuális kiadás, úgy a termelői ár csökkentésével biztosítják, hogy a fogyasztói ár stagnálása mellett a limiten belül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés