Előfizetői tartalom

Richter védekezése ellenséges felvásárlás ellen

Portfolio
Az ÁPV Rt. két nappal ezelőtt tett nyilatkozatát követően (a Richter állami részesedése 2004-ben értékesítésre kerülhet) érdemesnek tartottuk áttekinteni a társaság alapszabályát a felvásárlás elleni védekezés vonatkozásában. Mint ismeretes a menedzsment a társaság függetlenségének fenntartását szorgalmazza, melyet az alapszabály úgy támogat, hogy az ÁPV Rt. 25%-os részesedése mellett effektív lehetetlen az érvényes felvásárlásra vonatkozó feltételek teljesítése. Meggyőződésünk, hogy hasonlóan a MOL-hoz a Richter állami pakettje is pénzügyi befektetőknek kerül felajánlásra és nem szakmai befektetőknek. Az állami pakett eladása után azonban a jelenlegi alapszabály mellett már nem zárható ki egy sikeres felvásárlás, így tőzsdei befektetők számára érdemes az alapszabály ezen vonatkozásait ismerni.

A társaság alapszabályának felvásárlást érintő rendelkezései: 1., a közgyűlésen a szavazati jog gyakorlása a részvénykönyvi bejegyzést követően történhet meg 2., a bejegyzéshez a részvényesnek (jogi személy esetén) nyilatkoznia kall saját, 20%-ot meghaladó tulajdonosairól (illetve későbbiekben ennek változásairól) 3., a részvényes köteles bejelentést tenni, ha...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés