Előfizetői tartalom

Politikai célkeresztben a MOL

Portfolio
A Magyar Nemzet mai számának írása szerint "Orosz befektetőknek ígérte a MOL Rt. Még állami tulajdonban lévő 23%-os részvénycsomagját Medgyessy Péter miniszterelnök". Az orosz-magyar legfelsőbb szintű tárgyalásokon kétségtelenül napirendi pontként szerepelt az orosz tőke magyarországi szerepvállalása, illetve az orosz tőke egyenrangúként történő kezelése. Az orosz miniszterelnök nevesítette is a MOL-t mint potenciális befektetési célpontot. Mindazonáltal a magyar részről ismertetésre került, hogy a MOL állami csomagja a társaság stratégiáját elfogadva pénzügyi befektetőknek kerül értékesítésre.

Amennyiben a térképre, az orosz olajipar elmúlt 5 évben felmutatott fejlődésére és a Lukoil, illetve Jukosz kelet-európai terjeszkedésére pillantunk, akkor természetszerűnek tűnik, hogy az orosz olajvállalatok érdeklődnek a MOL iránt. Elképzelhetőnek tartjuk, hogy 3-5 év múlva ténylegesen jelentősebb részesedést szerez valamely orosz olajcég a MOL-ban, erről beszélni azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés