Előfizetői tartalom

Egyszerűbbé válik az IFRS bevezetése?

Portfolio
A PricewaterhouseCoopers örömmel fogadja a pénzügyi instrumentumokra vonatkozó, 32-es és 39-es IAS szabvány módosításának közzétételét, amely pontosítja az irányelveket és több útmutatással szolgál a társaságok számára. A módosítások elvégzése azt mutatja, hogy a Nemzetközi Számviteli Szabványügyi Bizottság (IASB) nyitott a pénzügyi kimutatások készítői és más szakemberek részéről felmerülő javaslatokra. Ez fontos lépés azon szabványrendszer végső formájának kialakításában, amely az IFRS-t 2005-től bevezető cégek számára lesz hatályos.

Ian Wright, a PricewaterhouseCoopers vállalati beszámolókészítési kérdésekkel foglalkozó nemzetközi csoportjának vezetője elmondta: "Az IASB meghallgatta az észrevételeket, és igyekezett megoldani a társaságok részéről tapasztalt gyakorlati problémákat a szabványok bevezetésével kapcsolatban - a szabványok így egyértelműbbek és jobban segítenek eligazodni az olyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés