Előfizetői tartalom

Nasdaq kitörés: frankó vagy gagyi? (Vakmajom - ingyenes)

Portfolio
Nehéz okosat vagy újat mondani a mostani piaci helyzetről, legalábbis nekem nem megy, bárhogy igyekszem. Miért nehéz fogást találni a piacon? Ad1, az indexek úgy közép- ahogy rövidtávon emelkedő trendben vannak. Erről nem lehet vita. Ad2, immár 10 hónap telt el a follow through óta úgy, hogy nem volt komolyabb korrekció. Erről se lehet vita. A piac belsejét tekintve a fő kérdés szerintem az, hogy az október közepe óta alig-alig emelkedő, tehát lemaradóvá vált Nasdaq Composite mihez kezd itt 2000 pont fölött: jön-e az index-kitörésből felfelé folytatás vagy sem. Egy új emelkedő szakasz születését látjuk, vagy ez az egyelőre forgalom nélküli kitörés csak egy beültetés az eddig elmaradt mélyebb korrekció előtt?

Mindkét verziót el tudom képzelni, akár a kettő vegyülékét is, a következő hetekben eldől. Szektorszinten tart a rotáció. Kárvallottjai a kamatkapcsolt szektorok: házépítés, jelzáloghitelezés, áttételesen kiskereskedelem. Egyik szektor se ment új csúcsra decemberben, s most mindent adják, az intézmények kirotálnak belőlük. Az energián kívül haszonélvezőnek látszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés