Előfizetői tartalom

Könnyed szamba helyett félénk toporgás?

Portfolio
Brazília, a világ kétségkívül egyik legszegényebb országa mostanság nem csak futballistái által véteti magát észre. Az elmúlt héten Lula elnök történelmi lépést tett amikor Indiában aláírta a Mercosur országok (dél-amerikai kereskedelmi tömörülés, Brazília vezetésével) és első ázsiai partnerük között létrejött kereskedelmi megállapodást. A helyzet korántsem felhőtlen, az elnök ugyanis láthatóan félelemmel tekint az FTAA (Free Trade Area of the Americas) tervezett megalapítása elé.

"Csak azért is megmutatjuk...". Lulát lépését sokan egy ósdi elméletből származtatják, amelynek követői hisznek abban, hogy a szegény országok összefogása gyorsabb fejlődést eredményezhet iparosodott, gazdaságilag fejlettebb szomszédaiknál. 2003-as januári beiktatása óta a vezető több mint 20 külföldi kiruccanást használt fel a "szent cél" érdekében. Sikerült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés