Előfizetői tartalom

Merrill Lynch: 13%-os jüan felértékelődés az év végéig

Portfolio
A kínai árfolyamrendszer megváltoztatására számít a Merrill Lynch. A bankház szerint a jüant 10%-kal felértékelik, majd egy valutakosárhoz rögzítik, mely körül 5%-os sávban ingadozhat. A valutakosár döntően dollárból, jenből és euróból állhat majd. Jelenleg egy dollárért 8.28 jüant kell adni. Az árfolyam rögzített, a piaci szintekben hajszálnyi elmozdulások vannak.

Kínára kb. egy éve nehezedik nyomás, hogy hagyja valutáját felértékelődni. Az olcsó kínai export az USA-ban számos iparágat lehetetlenített el, illetve ösztönözte a tulajdonosokat a telephelyek, gyártókapacitások Kínába helyezésére az olcsó munkaerő miatt. A Merrill szerint a jüan felértékelése nem az amerikai kérés miatt következik majd be, hanem azért, mert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés