Előfizetői tartalom

Járai: "vannak pro és kontra érvek a forint lebegtetését illetően"

Portfolio
Járai Zsigmond, az MNB elnöke tegnap az Este című MTV műsor vendége volt. A jegybank elnök két pletykára is reagált a riporter kérdése nyomán. Az egyiket határozottan cáfolta: nem tett javaslatot két héttel ezelőtt az alapkamat 13%-ra emelésére. Járai az euró minél korábbi bevezetését tartja indokoltnak. Az elnök szerint a költségvetés nehéz helyzetben van, Draskovics szinte lehetetlen feladatot kapott, de jó lépésekkel látott hozzá a kiigazításhoz.

A 13%-os alapkamatról A műsorvezető szerint egyes piaci pletykák arról szólnak, hogy Járai Zsigmond két héttel ezelőtt a Monetáris Tanács ülésén, amikor a 12.5%-os alapkamat 12.25%-ra csökkentéséről született döntés, az alapkamat 13%-ra való emelését javasolta. Járai elmondta, hogy a Monetáris Tanácsának ülésén elhangzó kisebbségi véleményeket nem szokták nyilvánosságra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés