Előfizetői tartalom

Budapest és környéke - telekpiaci körkép

Portfolio
Szakértők szerint egyelőre nem túl élénk a budapesti és a fővárost környező telekpiac. Az árak igen magas szintre emelkedtek az elmúlt években, s jelentősebb ármozgásra már csak a nagyobb infrastrukturális fejlesztésen áteső területek számíthatnak. Árazási oldalról érdekes egy megközelítést is megemlít a lakas.hu összeállítása; nem a telek mérete, hanem a telekre építhető ingatlan mérete határozza meg a telekárat. Árcsökkenésre a kiemelten drága területen nem lehet számítani, az eladók inkább kivárnak. A telek-áfa bevezetése érezhetően csak az önkormányzatokat érintette hátrányosan, mint intézményi eladók az áfa-hatást nem tudják átterhelni teljes mértékben a vevőkre.

Budapest Budapest luxus környékein (II. ker frekventált részei, bel-budai zöldövezet, XII. ker., illetve III. ker Mátyáshegy) a kialakult százmillió forint feletti árszintet már csak kevesen tudják megfizetni. A piac nem igazán likvid, de ez nem megy az ár rovására; az eladók inkább kivárnak, de nem engednek az árelképzelésből. Egyes eladók akár 2-3 évig is várnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés