Előfizetői tartalom

Új részvényeket bocsát ki a Lufthansa - zuhan az árfolyam

Portfolio
76.3 millió új részvény kibocsátásával legalább 750 millió eurós alaptőke-emelést tervez az eddigiekben közel 977 millió eurós jegyzett tőkével és 381.6 millió darab részvénnyel rendelkező Lufthansa. A bejelentés hatására 5%-os eséssel nyitottak a német légitársaság részvényei Frankfurtban. Az LRP elemzője azonnal a leminősítés mellett döntött.

A papírok a pénteki kereskedést 12.11 eurós árfolyamon zárták, a bejelentés szerint a kibocsátott új részvények legalacsonyabb értékesítési ára 9.85 euró lehet. A tervek szerint minden öt részvény után újabb egy papírt ajánlana fel vételre a társaság a jelenlegi tulajdonosoknak. A frissen bevont tőkét Airbus A380-as repülőgépek megvásárlására fordítaná...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés