Előfizetői tartalom

Váratlanul újra akvirál a Deutsche Telekom

Portfolio
A "nagy adósságválságot" követően első ízben hajt végre jelentősebb akvizíciót a Deutsche Telekom csoport. A vezető német távközlési társaság bejelentette, hogy 2.5 mrd USD-ért megvásárol egy Nevada és Kalifornia területét lefedő mobil hálózatot a Cingular Wireless-től. Az akvizíció annak tükrében is meglepő, hogy a korábbi amerikai expanzió nem tartozott a mobil üzletág, a T-Mobile legsikeresebb lépései közé.

A T-Mobile megítélése szerint a tranzakció javítani fogja az amerikai tevékenység profitabilitását és növekedési lehetőségeit. A T-Mobile USA a VoiceStream megvásárlását és névváltását követően jött létre. A T-Mobile USA a most bejelentett tranzakció előtt az USA 5. legnagyobb mobil szolgáltatója volt, de előfizetői számát tekintve még mindig relatív kicsi. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés