Előfizetői tartalom

Megugrottak a német importárak a dráguló olaj miatt

Portfolio
Németországban áprilisban átlagosan 0.5 százalékkal emelkedtek az importárak az előző hónaphoz képest, és 0.4 százalékkal voltak magasabbak, mint tavaly áprilisban. Kőolajtermékek nélkül a tavaly áprilisi szintnél 0.5%-al lett volna alacsonyabb az árindex - tette közzé ma reggel a német a szövetségi statisztikai hivatal.

2004. márciusában még 1.6 százalékkal, februárban 3.2%-kal voltak alacsonyabbak az importárak, mint egy évvel azelőtt. Az április 0.4%-os előző hónaphoz mért árdrágulás 2001. júliusa óta a legnagyobb emelkedés.Az előző év azonos hónapjához (április) mért 0.4%-os emelkedésben igen nagy szerepet játszottak a dráguló kőolajárak, hiszen ezen termékcsoportok nélkül 0.5%-al...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés