Előfizetői tartalom

Hollandia: komolyan kell venni a Stabilitási és Növekedési Paktumot

Portfolio
Az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő holland miniszterelnök, Jan Peter Balkenende az Európai Parlamentben tartott beszédében kijelentette, hogy továbbra is szükség van az egyezmény szabályára, amely korlátozza az euró-zóna tagállamai számára megengedhető államháztartási deficit mértékét. Egyúttal hangsúlyozta, hogy az előírást minden államnak komolyan kell vennie - tudósított a Reuters.

Balkenende a tegnap megalakult Európai Parlamentben fejtette ki az EU soros elnöki tisztét július elsején átvett Hollandia elkövetkezendő hat hónapra szóló terveit, amelynek során védelmébe vette a sokak által támadott - és az utóbbi időben ismét az euró-zóna monetáris politikájának középpontjába került - tagállami költekezést szabályozó egyezményt. A holland miniszterelnök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés