Előfizetői tartalom

Draskovics: nincs napirenden az ERM-II belépés

Portfolio
A pénzügyminiszter a külföldre akkreditált magyar nagykövetek éves budapesti konferenciáján kijelentette, hogy jelenleg nincs napirenden az euró előszobájának számító ERM-II árfolyam-mechanizmushoz való csatlakozás. A miniszter szerint erről a 2005-ös költségvetés elfogadását követően lehet érdemben beszélni - értesült a Reuters.

A tárcavezető szerint korábban túlzott optimizmus uralkodott azzal kapcsolatban, hogy hazánk az Európai Unióhoz való csatlakozással egy időben (ill. közvetlenül azt követően) beléphet az említett árfolyamrendszerbe. Jelenleg nincs napirenden ez a kérdés, erről érdemben csak a jövő évi költségvetésről szóló törvényelfogadását követően lehet beszélni. Draskovics...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés