Előfizetői tartalom

Megmenekült a dohai forduló: engedmény a szegényeknek

Portfolio
Vasárnap hajnalra sikerült megegyezésre jutniuk a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) tagországainak a mezőgazdasági ártámogatások ügyében, így a dohai forduló megmenekült a később számos kedvezőtlen következménnyel járó kudarctól is. Az egyezség lényege, hogy a gazdagabb (és magasabb agrárszubvenciókat adó, pl. EU-tagországok) hajlandóak fokozatosan csökkenteni a támogatásokat és a vámokat.

Meghozta az eredményét a múlt héten tartott számtalan tárgyalás Genfben a világszervezet székhelyén: megmenekült az összeomlástól a 2001-ben a közel-keleti Katar fővárosában, Dohában elindított újabb WTO-forduló, mivel sikerült megegyezni a 147 tagállamból érkezett küldötteknek a legkritikusabb kérdésekben. Az EU, az USA és még a fejlődő országok csoportjának képviselői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés