Előfizetői tartalom

Legalább 70 milliárd forinttal túllőhetjük a 4.6%-os deficitet

Portfolio
A piaci várakozások az év előrehaladtával egyre inkább megkérdőjelezték a pénzügyi tárca által az idei évre kitűzött 4.6%-os GDP-arányos államháztartási deficit cél tarthatóságát újabb megszorítások nélkül. A napokban felröppent pletykák szerint - amint tegnap már írtuk - Draskovics Tibor akár néhány héten belül bejelentheti a hiánycél tarthatatlanságát (mely egybeesne a piac várakozásaival), és felállhat székéből. A másik megoldás egy újabb pénzügyi megszorítás lehet, melynek felvállalása a jelenlegi politikai helyzetben meglehetősen kérdéses.

A pénzügyi tárca által készített büdzsében az idei évre 1,184.7 milliárd forintos éves deficit szerepel, melyből július végéig már 1,072 milliárd forint teljesült. A PM előrejelzése szerint az augusztusi deficit 93.6, a szeptemberi hiány 10 milliárd forint lesz, mellyel az éves előirányzat mintegy 99.5%-a teljesülne már az első 9 hónapban és az utolsó félévben a PM...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés