Előfizetői tartalom

Ertse-Postabank egyesülés: Optimista tervek a "második lakossági banktól"

Portfolio
A mai napon a Cégbíróság bejegyezte az Erste Bank Hungary Rt. és a Posta Bank egyesülését, mellyel létrejött hazánk második legnagyobb lakossági bankja. Az egyesült pénzintézet ezermilliárdot meghaladó mérlegfőösszege alapján az ötödik legnagyobb magyar bank. (A lakossági betétgyűjtés és fiókhálózat tekintetében a harmadik helyet foglalja el az egyesített pénzintézet.)

Az egyesülés a Postabank beolvadásával jött létre, így a bank Erste Bank Hungary Rt. néven működik tovább. Az egyesült bank alaptőkéje 39.4 mrd Ft, mely törzsrészvényekből és szavazásra nem jogosító, osztalékelsőbbségi papírokból áll. Az egyesített bank 161 fiókkal, 24 kereskedelmi centrummal, valamint közel 900 ezer ügyféllel rendelkezik, így meghatározó szerepet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés