Előfizetői tartalom

Lengyel olaj IPO 2005 tavaszán

Portfolio
A korábbi tervekkel ellentétben idén már nem tud tőzsdére lépni a meglehetősen hányattatott privatizációs (kísérleti) múlttal rendelkező Grupa Lotos (korábbi nevén Gdanski Finomító), Lengyelország második legnagyobb olajcége. A Nafta Polska, a lengyel olajipar koordinációjáért felelős szervezet szerint már zajlik a nyilvános részvényértékesítéshez szükséges prospektus összeállítása.

Az információs anyag minden bizonnyal decemberben véglegesül, mely február-márciusi tranzakciót tesz lehetővé - írja Puls Biznesu. A nyilvános részvényértékesítés tőkeemeléssel is párosulna, mely a finomítói rekonstrukciót finanszírozná. A tőkeemelés a jelenlegi tervek szerint 700 m PLN (180 m USD) bevételt eredményezne a társaság számára. A Lotos Group három finomítót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés