FONTOS Válságban Európa, de már látszik, hogy ki mentheti meg az EU-t
 
Előfizetői tartalom

Morgan Stanley: még finanszírozható (!?)

Portfolio
Elismerte végül a Pénzügyminisztérium, hogy a 4.6%-os GDP arányos deficitcél az idei évre nem tartható - állapítja meg a Morgan Stanley elemzésében. Az új cél 5-5.3%, míg a bankház elemzői 5.4%-ra számítanak. Az új cél nem veszélyezteti a finanszírozhatóságot és rövid távon támogathatja a forint árfolyamát, ugyanakkor a jövő évre vonatkozó kockázatok egyre jelentősebbek. A vállalatoknak további negatív meglepetésekre sem árt felkészülni az adózás terén figyelembe véve a 2006-os választások közelségét.

Pénzügyminisztérium legrosszabb forgatókönyv szerinti 150 mrd Ft-os korrekciója szerint a bevételek mintegy 90 mrd Ft-tal maradhatnak el az előzetes becslésektől, míg a kiadások 60 mrd Ft-tal lőhetik túl azt. Ez a deficitnövekedés a jelenlegi kibocsátási terv alapján még finanszírozhatónak tűnik. A finanszírozhatóságot segíti, hogy a privatizációból származó bevételek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés