Előfizetői tartalom

Acél-száguldás - Mi áll a háttérben?

Portfolio
Emelkedő árak, számos feltörő tőzsdei cég és még több aggódó vevő, ez jellemzi a világ acéliparát, az alapanyag árának meredek emelkedése ugyanis elsősorban a tőkeerős termelőknek kedvezett, melyek közül az amerikai Nucor Corp éppen a napokban emelte negyedéves eredményvárakozását, 38%-kal. A társaság vezérigazgatója szerint ezúttal évekig is eltarthat a pozitív ciklus az ágazatban. A világ vezető autógyártói legutóbbi jelentéseikben meglehetősen borúlátó jövőképet vázoltak befektetőik és vásárlóik elé, melynek hátterében a legtöbb esetben az egekbe szökő alapanyagárak állnak. Előrejelzések szerint a hatalmas mennyiségben felhasznált acél világpiaci árának emelkedése jelentős drágulást idézhet elő az autók piacán, a gyártók ugyanis a lehető legnagyobb mértékben igyekeznek továbbhárítani a növekvő költségek okozta terheket. Mi vár ránk?

Ház, autó, minden ami kell... - Kínában is!. Az acél a vas és szén ötvözete, mely egyben az egyik leggyakrabban használt ipari alapanyag. A műanyagipar fejlődése és a fémkerámiák ugyan egyre szélesebb körben adnak lehetőséget az acélok helyettesítésére, ennek ellenére biztosan állítható, hogy a közeljövőben is alapvető alapanyag marad az acél. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés