Előfizetői tartalom

Ismét változások a banki különadóban?

Portfolio
Benyújtották a parlamenthez a banki különadó talán végleges változatát tartalmazó módosító indítványát. A szocialista javaslat szerint a pénzintézetek alapesetben kamatkülönbözet adót fizetnek, legkésőbb az adóév első teljes hónapjának utolsó napjáig jelezni kell, ha az adóalany az extra társasági nyereségadót választja- írja a Napi.

A bankoknak nem kellene minden negyedévben bevallást csinálni, a negyedéves előlegfizetés ugyanakkor megmaradna. (A rendszer ebben a vetületben hasonlít az EVA-ra). Az adó bevezetése a PSZÁF számára is kötelezettséget jelent, a felügyeletnek információt kell szolgáltatni az APEH felé. Az adócsomaghoz ugyanakkor érkezett egy másik szocialista javaslat is, amely 6%-ról 5.04%-ra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés